Kulinarne imprezy firmowe
Miałem okazję uczestniczyć ostatnio w warsztatach kulinarnych poświęconych kuchni włoskiej.
Brało w nich udział 9 osób, które utworzyły 3 grupy. Każda z grup miała za zadanie przygotować
jedną potrawę główną oraz deser. Warsztaty prowadzone były przez chefa z dużym doświadczeniem
który nadzorował prace, opowiedział o każdym daniu, w każdym momencie służył dobrą radą
i pomagał przy wykonywaniu trdniejszych czynności. Poza tym że poznaliśmy wiele ciekawostek
związanych z pracą w kuchni oraz z samymi składnikami z których przygotowywane były dania
(np. w jaki sposób przygotować krewetki, czy ciasto na makaron, jakiego wina użyć do zabaglione),
mieliśmy okazję popracować wspólnie z innymi osobami, poczuć klimat pracy w kuchni większej
restauracji.
Tego typu warsztaty idealnie nadają się na firmowy event kulinarny,
który odpowiednio przygotowany pełnić może funkcje integracyjne oraz team buildingowe. Tematyka,
miejsce eventu oraz zaproszeni chefowie kuchni zależeć może nie tylko od budżetu który przeznaczony
zostanie na organizację imprezy, ale również od okazji (np. firma przygotowująca produkty na
rynek francuski może zorganizować warsztary kuchni francuskiej, itp).
Data artykułu: 2012.12.10
Zobacz również:
Zimowe imprezy z psami,
Zdjęcia z wydarzeń firmowych.
Turystyka winiarska (czyli enoturystyka) to organizowanie wyjazdów do najbardziej znanych regionów winiarskich podczas których turyści zwiedzają winnicę, zapoznają się z metodami produkcji, kulturą picia wina, oraz oczywiście degustują ten szlachetny trunek. Najczęściej tego typu turystyka ogranizowana jest do Francji, Włoch, Hiszpanii czy Bułgarii.




