Kulinarne imprezy firmowe

Kulinarne imprezy firmowe Miałem okazję uczestniczyć ostatnio w warsztatach kulinarnych poświęconych kuchni włoskiej. Brało w nich udział 9 osób, które utworzyły 3 grupy. Każda z grup miała za zadanie przygotować jedną potrawę główną oraz deser. Warsztaty prowadzone były przez chefa z dużym doświadczeniem który nadzorował prace, opowiedział o każdym daniu, w każdym momencie służył dobrą radą i pomagał przy wykonywaniu trdniejszych czynności. Poza tym że poznaliśmy wiele ciekawostek związanych z pracą w kuchni oraz z samymi składnikami z których przygotowywane były dania (np. w jaki sposób przygotować krewetki, czy ciasto na makaron, jakiego wina użyć do zabaglione), mieliśmy okazję popracować wspólnie z innymi osobami, poczuć klimat pracy w kuchni większej restauracji.

Tego typu warsztaty idealnie nadają się na firmowy event kulinarny, który odpowiednio przygotowany pełnić może funkcje integracyjne oraz team buildingowe. Tematyka, miejsce eventu oraz zaproszeni chefowie kuchni zależeć może nie tylko od budżetu który przeznaczony zostanie na organizację imprezy, ale również od okazji (np. firma przygotowująca produkty na rynek francuski może zorganizować warsztary kuchni francuskiej, itp).

Data artykułu: 2012.12.10

Zobacz również:
Zimowe imprezy z psami,
Zdjęcia z wydarzeń firmowych.

Wybrane hasło z naszego słownika:

Drifting to sport motorowy polegający na celowym zerwaniu przyczepności kół samochodu przy dużej prędkości i kontrolowaniu poślizgu na jak najdłuższym odcinku. Wywodzi się z Japonii a spopularyzowany został przez Amerykanów, którzy z zawodów driftingowych potrafili zrobić widowiskowy show. Pokazy driftingu mogą zostać wykorzystane np. do uatrakcyjnienia imprezy firmowej.

Wejścia robotów: googlebot 68 msnbot 0 yahoo 19 netsprint 0 szukacz 0